Onze diensten

Max over werken bij QSN

Een week in het leven van....

Twee jaar geleden ben ik, Max Beenen, begonnen als ‘QHSE Consultant’ bij QSN. QHSE betekent: ‘Quality, Health, Safety and Environment’. In mijn rol als Consultant ondersteun ik opdrachtgevers bij het opzetten en onderhouden van managementsystemen en/of documentatie op het gebied van QHSE. Wat dit werk zo leuk maakt? De afwisseling in opdrachtgevers en organisaties! Het is onwijs gaaf om een kijkje in de keuken te krijgen bij allerlei type organisaties. 

In mijn 2 jaar bij QSN heb ik in rap tempo ontzettend veel geleerd. Tijdens de onboardingsperiode heb ik diverse interne trainingen gevolgd om me klaar te stomen voor mijn eerste opdrachtgevers. Deze trainingen worden gegeven door ervaren collega’s! Dat is erg fijn, omdat zij met beide benen in het werkveld staan en veel praktijkervaringen kunnen delen. Ze denken met je mee over hoe je de (laten we eerlijk zijn) toch wel wat ontastbare normen kunt concretiseren. In het eerste half jaar heb ik samen met ervaren Consultants diverse kwaliteits- en milieumanagementsystemen opgezet en onderhouden. Een mooie uitdaging! 

Inmiddels bedien ik zelfstandig diverse opdrachtgevers. Om je een beeld te geven van hoe een werkweek als QHSE Consultant eruit ziet, zal ik je meenemen in een random werkweek.  

Maandag:

Op maandagochtend vertrek ik vanuit mijn woonplaats Oirschot naar één van mijn favoriete opdrachtgevers in ’s-Hertogenbosch, voor mij lekker dichtbij! Ik heb daar een afspraak om het kwaliteitsmanagementsysteem (ISO 9001) te onderhouden. Het is een kleine, maar snelgroeiende organisatie. Sinds mijn laatste bezoek enkele maanden geleden zijn er heel wat veranderingen, waar actie op moet worden ondernomen. Door deze veranderingen wordt de reikwijdte, ofwel scope, van het kwaliteitsmanagementsysteem breder. In de ochtend zit ik met de directie aan tafel om de wijzigingen in kaart te brengen. ’s Middags interview ik nog twee nieuwe medewerkers. Daarna voer ik de wijzigingen door in het managementsysteem en bespreken we dit. Ik verwerk de feedback van de opdrachtgever en lever aan het eind van de dag de definitieve documentatie aan.

Dinsdag:

Op dinsdag ga ik verder met de opzet van een managementsysteem voor een grote internationale organisatie. Bij deze opdracht heb ik de lead in het implementeren van een ‘Quality and Environmental Management System’ (QEMS) over al de vestigingen in Nederland, Duitsland en Denemarken. In de ochtend bespreek ik samen met een internationale stuurgroep de actielijst. Later op de dag heb ik nog een interview gepland met een Operationeel Manager om de processen in kaart te brengen en te verwerken in een Visio diagram. Na een lange dag sluit ik mijn laptop. Morgen weer verder voor deze interessante opdrachtgever!  

Woensdag:

Vandaag ga ik samen met mijn collega Erwin Holster twee locaties van de opdrachtgever bezoeken. Het is leuk om in dit project samen met mijn collega Erwin op te trekken. Hij is een ervaren Consultant en goede sparringpartner. Het doel van ons bezoek? Bepalen welke milieuvervuilende aspecten er te identificeren zijn en welke milieurisico’s hieraan vast hangen. Op de locaties interviewen we diverse medewerkers en overleggen we met de directie. Met een tevreden gevoel rij ik naar huis. Het was een productieve dag! 

Donderdag:

Ondanks dat ik al een tijdje bij QSN werk, ben ik nog niet ‘uitgetraind’. Mijn persoonlijk leerdoel binnen QSN is mezelf nog breder inzetbaar maken. Daarom wil ik me naast mijn rol als QSHE Consultant meer gaan verdiepen in Informatiebeveiliging, de andere tak binnen QSN. Zo heb ik vandaag een training ISO 27001 van mijn collega Liesanne Visser op het programma staan. Er ligt een goed gevulde map klaar met alle benodigde informatie. Na een leuke interactieve training, inclusief een succesvol afgesloten eindtoets ontvang ik een mooi QSN certificaat! 

Vrijdag:

De week vliegt voorbij, het is alweer vrijdag. Vandaag ga ik aan de slag met de voorbereiding van een Management Review (ook wel bekend als de directiebeoordeling). Ik werk alle input, die ik al eerder bij de opdrachtgever heb opgevraagd, uit in een overzichtelijke rapportage. De voorbereidde Management Review bespreek ik eind volgende week met het management van de opdrachtgever. Dan kijken we samen naar hoe de afgelopen periode is verlopen. Uiteindelijk zal het MT een oordeel geven over de effectiviteit en doeltreffendheid van het managementsysteem. Na een dag hard werken vul ik nog even mijn urenstaat in en dan kan het weekend beginnen! 

Meer weten?

Wil je meer weten over werken bij QSN? Neem contact op met onze Recruiter Marjelle via 06-15156660 of mvink@qsn.nl. Of bekijk alvast onze openstaande vacatures.

Vacatures

Max Beenen