Onze diensten

Interview met Malou Koopmans

Koffie met Malou

Corporate Recruiter bij QSN

Wat is precies jouw rol als Corporate Recruiter en HR Medewerker bij QSN?
“Binnen QSN zijn we altijd op zoek naar nieuw talent. Daarom is begin 2020 door QSN besloten iemand intern voor deze functie aan te nemen. Sinds een paar maanden werk ik als Corporate Recruiter en HR Medewerker. In deze rol is het belangrijk om nieuwe medewerkers te werven maar ook te zorgen dat kandidaten ons weten te vinden. Ook denk ik mee in de mogelijkheden om medewerkers te binden, ontwikkelen en ontplooien.

Wat maakt je werk zo leuk?
“Bij QSN wordt input echt gewaardeerd. Toen ik mijn eerste werkweek aangaf graag met een sollicitatieplatform te gaan werken, mocht ik meteen aan de slag. QSN is een platte organisatie, de lijnen zijn kort. Voor een goed idee staat de deur altijd open. Op deze manier kan je echt het verschil maken. Wat ik verder heel leuk vind, is dat er veel wordt gedaan aan verbinding maken en houden met elkaar. We krijgen regelmatig iets leuks opgestuurd en de maandelijkse (online) borrel is ook altijd een groot succes.

Wat is het meest bijzondere wat je hebt meegemaakt in je werk? 
“Moeilijke vraag. Wat ik bijzonder en leuk vind, is dat sommige kandidaten bij afwijzing alsnog heel positief blijven. Het is leuk om complimenten te krijgen over het fijne contact en de positieve candidate experience. Ook bij een afwijzing. Daar doe ik het ook voor.”

Hoe ervaar je de samenwerking met je collega’s?
“Erg goed. Het team op kantoor bestaat uit verschillende disciplines (office management, finance, marketing etc.) maar toch is iedereen heel benaderbaar. Het is fijn dat collega’s bereid zijn om te sparren of mee te denken als ik vast loop. Op deze manier samenwerken geeft de leukste en beste resultaten.”

Wat wil je nog tegen toekomstige sollicitanten zeggen? 
“Ik ben het hele jaar door op zoek naar talenten, bekijk hier de openstaande vacatures. Ben jij enthousiast en heb je er echt zin in? Dan maak ik graag een keer vrijblijvend kennis. Ik vind het verder erg belangrijk dat je een stapje extra wil zetten. Maak werk van je motivatiebrief en vertel over wat je inspireert. Sowieso is het voor consultants een hele belangrijke eigenschap dat je (schriftelijk) communicatief sterk bent en jouw toekomstige klanten kan overtuigen en meenemen.”

Nieuwsgierig naar een werkweek van een consultant? Lees hier het interview met Information Security Consultant William!