Voedselveiligheid

Garandeer de veiligheid van voedingsmiddelen met HACCP of BRC/IFS

Voedingsmiddelen bedrijven die eet- en drinkwaren bereiden, verwerken en/of vervoeren zijn verplicht dit op een veilige manier te doen. Hierbij gaat het om het beschermen van de voedselketen tegen het onopzettelijk of opzettelijke contaminatie en het berokkenen van schade aan voedingsmiddelen zodat de veiligheid van de producten en de consument gegarandeerd kan worden. Door het opstellen van een voedselveiligheidsplan kunnen bedreigingen met betrekking tot voedselveiligheid of food defense worden voorkomen of beperkt worden tot een acceptabel niveau.

Door certificering van de organisatie met een voedselveiligheidscertificaat toon je aan dat jouw organisatie voldoet aan de geldende wet- en regelgeving. GFSI (Global Food Safety Initiative) goedgekeurde certificaten zijn wereldwijd geaccepteerd. BRC, IFS en FSSC 22000 zijn allen GFSI goedgekeurd. AIB is een niet GFSI goedgekeurde norm met als basis GMP (Good Manufacturing Practices) waarbij gestreefd wordt om wereldwijd voedselveiligheid naar een hoger plan te tillen en productieprestaties te verbeteren.

De basis voor deze normen is het opstellen van een voedselveiligheidsplan. Onze consultants hebben hands-on kennis en ervaring op het gebied van voedselveiligheid. Ze spreken jouw taal en helpen je met:

  • Het opstellen van een voedselveiligheidsplan (HACCP en food defense)
  • Het monitoren en beheersen van kritische en niet kritische controlepunten
  • Het creëren van bewustzijn bij de medewerkers
  • Het realiseren van continue verbetering

Zo weet je zeker dat het goed zit met het beheersen van voedselveiligheid en food defense.

BRC, IFS FSSC 22000 of AIB?

BRC, IFS en AIB werken met concrete checklijsten. FSSC 22000 is een ISO norm aangevuld met een “Technical Standard” specifiek voor de scope van de organisatie. BRC, IFS, FSSC 22000 en AIB zijn allen zinvolle manieren om de voedselveiligheid te garanderen. Waarbij BRC, IFS en FSSC 22000 GFSI erkend zijn en AIB niet. Maar welke methode is het meest geschikt voor jouw organisatie? Onze consultants helpen je graag met die keuze en zorgen dat je aan alle wettelijke vereisten voldoet.

HACCP

Garandeer de veiligheid van voedingswaren met HACCP.

Lees meer >

BRC/IFS

Garandeer de veiligheid van voedingswaren aan de hand van checklijsten van BRC of IFS.

Lees meer >

“QSN werkt zeer gestructureerd en doelmatig. We hebben een goede cursus gehad en overal zit een duidelijk verhaal achter. De volledige betrokkenheid kan ik erg waarderen. FME heeft op kwaliteitsgebied nog vele ambities om met de hulp van QSN mooie resultaten te behalen.”

Els Verburg, Fresh Mushroom Europe

‘De constante toewijding vanuit QSN was voor ons essentieel. QSN heeft hierin bewezen strikt en objectief te kunnen beoordelen of er wordt voldaan aan certificeringseisen. Daarbij matcht de kundige en informele werkwijze van de QSN consultant goed met onze eigen werkwijze.”

Operationeel Manager, Hocras

Laatste nieuws

Nationale Klantendag!

Vandaag is het Klantendag! Bij al onze klanten wordt vandaag een handgeschreven kaartje bezorgd. ...

Lees meer >

QSN blog: CO2 footprint verkleinen

Door Lonneke van Harrewijn Alles heeft impact op onze CO2 footprint Alles wat we doen of laten he...

Lees meer >

Overgang naar vernieuwde ISO 45001 norm voor 12 maart 2021

Overstappen voor 12 maart 2021 In Nederland heeft ongeveer 10% van de OHSAS 18001 gecertificeerde...

Lees meer >