VCA certificering

Een veelzijdig programma waarbij veilig werken en het aantal ongevallen verminderen centraal staat

VCA-certificatie is waardevol voor Nederlandse en Belgische bedrijven die werkzaamheden uitvoeren met een verhoogd risico in een risicovolle omgeving. VCA is een veelzijdig programma waarbij veilig werken en het aantal ongevallen verminderen centraal staat. Voor de VCA-certificatie worden dienstverlenende bedrijven getoetst en gecertificeerd op het VGM-beheersysteem. Onze consultants helpen graag bij het opstellen, implementeren en verbeteren van een VGM-beheersysteem.

Begeleiding bij behalen of vernieuwen VCA certificaat

De Kennisexperts van QSN hebben veel praktijkervaring met het begeleiden van organisaties naar het begeerde VCA certificaat. Ook kunnen we jouw organisatie helpen bij de transitie naar het vernieuwde 2017/6.0 certificatieschema. QSN geeft garantie op certificering, maar gaat voor meer! Wij geloven in certificatie als opstap naar verdere groei en professionalisering van jouw organisatie. Hoe we dat doen? Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Ja, ik wil een vrijblijvend adviesgesprek

De verschillen tussen VCA2008/5.1 en VCA2017/6.0

De Raad voor Accreditatie heeft de nieuwe VCA-versie 2017/6.0 geaccepteerd. Alle bedrijven met een VCA certificatie krijgen te maken met deze herziene versie. Lees ons nieuwsbericht over de belangrijkste wijzigingen

De volgende overgangsregeling is voor gecertificeerde organisaties van toepassing:

  • Uiterlijk drie jaar en zes maanden na publicatie moeten alle certificaten gebaseerd zijn op de VCA 2017/6.0;
  • Organisaties met vestigingen buiten Nederland, dienen uiterlijk binnen 1 jaar en 6 maanden over te zijn op VCA 2017/6.0;
  • Overgang kan via een reguliere audit of via een vervroegde hercertificatie audit.

Gedragsbewustwordingsprogramma

Binnen de VCA checklist** moet een aantoonbaar programma voor gedragsbewustwording worden geïmplementeerd, wat zorgt voor bevordering van het VGM bewustzijn en VGM gedrag van medewerkers om ongevallen en incidenten te voorkomen. Een passend gedragsbewustwordingprogramma gaat verder dan voldoen aan de VCA Eisen. Een goede invulling voor dit programma is bijvoorbeeld certificeren conform de Veiligheidsladder.

Certificeringen combineren

Heeft jouw organisatie ook de ambitie om de prestaties met betrekking tot kwaliteit en milieu verder te professionaliseren? Door begeleiding en certificeringen te combineren, profiteert jouw organisatie van interessante efficiency- en kostenvoordelen.

QSN organiseert tevens praktische trainingen. Bekijk ons volledige trainingsprogramma voor de mogelijkheden!

Referenties

“Na een zeer positief kennismakingsgesprek zijn we in zee gegaan met QSN en hebben we in een korte tijd,  een in mijn ogen haast onmogelijke klus geklaard. De samenwerking was zeer effectief en waardevol.”

Ingeborg Gabriëls, Dana Brevini Benelux

Lees meer

“Natuurlijk vind ik veiligheid van mijn medewerkers en werken volgens bepaalde normen belangrijk. Maar voor een kleine organisatie zijn deze trajecten flinke investeringen. Nu ik weet dat we er goed bij zitten, geeft dat rust.”

David van Lennep, Lenntech

Lees meer

“Na een goed eerste gesprek met QSN, de duidelijke offerte en het snelle certificeringstraject waren wij direct overtuigd. Nu we succesvol gecertificeerd zijn kunnen we met overtuiging stellen dat zij het traject naar volle tevredenheid hebben begeleid”.

Rob Grimbergen, Grimbergen Noordermeer

Lees meer