Safety Culture Ladder

Werken aan het verbeteren van de veiligheidscultuur in organisaties

De Safety Culture Ladder is geschikt voor alle soorten organisaties. Zowel profit- als nonprofit, grote- maar ook kleinere organisaties. Het is een instrument waarmee organisaties concrete handvatten krijgen voor het opzetten, implementeren en toetsen van elementen waarmee ze veilig werken en veilig gedrag in de cultuur van hun organisatie kunnen borgen.

QSN helpt jouw organisatie graag bij het vergroten van veilig werken en gedrag

De Safety Culture Ladder helpt om vast te stellen in welke mate een organisatie over een veiligheidscultuur beschikt en wat zij moet doen om dit binnen de organisatie te implementeren, te versterken en uit te breiden naar (keten)partners. De kennisexperts van QSN hebben veel ervaring met het begeleiden van organisaties naar de gewenste trede op de ladder. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met ons in en we vertellen graag meer!

Ja, ik wil een vrijblijvend adviesgesprek

Veiligheid op 5 niveau’s

De Safety Culture Ladder bestaat uit 5 niveaus, treden genoemd, opklimmend van 1 naar 5. De laddertreden geven de ontwikkelingsfase aan waarin een bedrijf zich op het gebied van veiligheidsbewustzijn bevindt. Per trede is gedefinieerd waar een organisatie aan moet voldoen (de eis), welke criteria hierbij horen (de norm), hoe die criteria gewaardeerd worden (de scores) en waar onafhankelijke auditoren op letten (de auditor richtlijn). Deze komen voort uit 6 invalshoeken of bedrijfsaspecten, elk met een eigen weegfactor. De plaats van een bedrijf op de Safety Culture Ladder wordt bepaald door de hoogste trede waarop het bedrijf nog aan de eisen voldoet.

Veiligheid in de hele keten

Het ultieme doel, en het hoogste niveau, behelst de implementatie van een veiligheidscultuur in de hele keten van de organisatie; van (onder)leverancier tot opdrachtgever, en uiteindelijk de hele branche.

Meer weten?

Wil je meer weten? Download onze whitepaper en neem contact met ons op.

Contact

Referenties

“Na een zeer positief kennismakingsgesprek zijn we in zee gegaan met QSN en hebben we in een korte tijd,  een in mijn ogen haast onmogelijke klus geklaard. De samenwerking was zeer effectief en waardevol.”

Lees meer

“Nu ik weet dat we er goed bij zitten, geeft dat rust.”

“Natuurlijk vind ik veiligheid van mijn medewerkers en werken volgens bepaalde normen belangrijk. Maar voor een kleine organisatie zijn deze trajecten flinke investeringen. Nu ik weet dat we er goed bij zitten, geeft dat rust.”

Lees meer

“Na een goed eerste gesprek met QSN, de duidelijke offerte en het snelle certificeringstraject waren wij direct overtuigd. Nu we succesvol gecertificeerd zijn kunnen we met overtuiging stellen dat zij het traject naar volle tevredenheid hebben begeleid”.

Lees meer