ISO 9001

Wereldwijd dé standaard voor kwaliteit

ISO 9001 is de internationale standaard voor kwaliteitsmanagement. De ISO 9001 norm beschrijft richtlijnen waaraan het managementsysteem van de organisatie moet voldoen. Het helpt organisaties om te voldoen aan klantwensen en -eisen, het verbeteren van de prestaties en klanttevredenheid, te voldoen aan geldende wet- en regelgeving en in te spelen op risico’s en kansen. ISO 9001 wordt vaak genoemd als vereiste in aanbestedingen en deze internationale kwaliteitsstandaard is dan ook een belangrijk element in de zakelijke samenwerking.

QSN helpt jouw organisatie snel naar het begeerde ISO 9001-certificaat!

Voor de consultants van QSN is certificeren geen doel maar een middel. Het middel om als organisatie verder te professionaliseren en te groeien. Naast groeien is het efficienter inrichten van de bedrijfsprocessen een belangrijk uitgangspunt. Onze consultants helpen je snel op weg naar het begeerde ISO 9001-certificaat. Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Ja, ik wil een vrijblijvend adviesgesprek

Belangrijke onderwerpen ISO 9001

ISO 9001 standaardiseert kwaliteitssystemen en maakt ze meet- en controleerbaar. De norm is toepasbaar op elk type organisatie en zorgt dat alle organisatieprocessen beheerst verlopen, zodat organisaties op het afgesproken tijdstip het afgesproken product leveren.

Belangrijke onderwerpen van deze norm zijn:
•    Kwaliteitsbeleid
•    Risicomanagement
•    Procesbeheersing
•    Compliance management
•    Klantgerichtheid
•    Continu verbeteren

Dankzij ISO 9001 is het mogelijk om de manier waarop organisaties klantafspraken nakomen onderling te vergelijken.

ISO 9001 certificaten wereldwijd

Wereldwijd zijn er 878.664 ISO 9001-certificaten uitgegeven in 195 landen. In Nederland zijn er 7841 organisaties gecertificeerd (volgens ISO Onderzoek 2018). Een ISO 9001 certificaat is dus erg uniek en onderscheidend voor jouw organisatie.

ISO 9001 in ontwikkeling?

QSN Nieuws: Wordt ISO 9001 aangepast? – QSN Risicomanagement

Meer weten?

Meer weten over kwaliteitsmanagement of bijvoorbeeld het combineren van managementsystemen? Wij vertellen je graag over de mogelijkheden.

Contact

 

 

Referenties

”ISO 9001 helpt ons echt verder!”

”Niet het ISO 9001 certificaat aan de muur, maar juist het managementsysteem helpt ons in de praktijk écht verder.”

Lees meer