ISO 9001

Wereldwijd dé standaard voor kwaliteit

ISO 9001 is de internationale standaard voor kwaliteitsmanagement. De ISO 9001 norm beschrijft richtlijnen waaraan het managementsysteem van de organisatie moet voldoen. Het helpt organisaties om te voldoen aan klantwensen en -eisen, het verbeteren van de prestaties en klanttevredenheid, te voldoen aan geldende wet- en regelgeving en in te spelen op risico’s en kansen. ISO 9001 wordt vaak genoemd als vereiste in aanbestedingen en deze internationale kwaliteitsstandaard is dan ook een belangrijk element in de zakelijke samenwerking.

QSN helpt jouw organisatie snel naar het begeerde ISO 9001-certificaat!

Voor de consultants van QSN is certificeren geen doel maar een middel. Het middel om als organisatie verder te professionaliseren en te groeien. Naast groeien is het efficienter inrichten van de bedrijfsprocessen een belangrijk uitgangspunt. Onze consultants helpen je snel op weg naar het begeerde ISO 9001-certificaat. Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Ja, ik wil een vrijblijvend adviesgesprek

Belangrijke onderwerpen ISO 9001

ISO 9001 standaardiseert kwaliteitssystemen en maakt ze meet- en controleerbaar. De norm is toepasbaar op elk type organisatie en zorgt dat alle organisatieprocessen beheerst verlopen, zodat organisaties op het afgesproken tijdstip het afgesproken product leveren.

Belangrijke onderwerpen van deze norm zijn:
•    Kwaliteitsbeleid
•    Risicomanagement
•    Procesbeheersing
•    Compliance management
•    Klantgerichtheid
•    Continu verbeteren

Dankzij ISO 9001 is het mogelijk om de manier waarop organisaties klantafspraken nakomen onderling te vergelijken.

1 miljoen ISO 9001 certificaten wereldwijd

Inmiddels zijn er wereldwijd meer dan 1 miljoen ISO 9001-certificaten uitgegeven in meer dan 175 landen. In Nederland zijn ongeveer 1000 organisaties gecertificeerd (volgens ISO Onderzoek 2017). Een ISO 9001 certificaat is dus erg uniek en onderscheidend voor jouw organisatie.

Meer weten?

Meer weten over kwaliteitsmanagement of bijvoorbeeld het combineren van managementsystemen? Wij vertellen je graag over de mogelijkheden.

Contact

 

 

Referenties

“QSN past bij ons. Nu we een paar jaar samenwerken, zie ik nog steeds dat hun grondhouding de juiste is.”

“QSN past bij ons. Nu we een paar jaar samenwerken, zie ik nog steeds dat hun grondhouding de juiste is. Staatsbosbeheer is net als ieder bedrijf, maar ook zo verschillend als ieder bedrijf. De consultants van QSN voelen dat heel goed aan. Een prettige samenwerking!”

Lees meer

“Natuurlijk vind ik veiligheid van mijn medewerkers en werken volgens bepaalde normen belangrijk. Maar voor een kleine organisatie zijn deze trajecten flinke investeringen. Nu ik weet dat we er goed bij zitten, geeft dat rust.”

Lees meer

“Onze QSN-consultant Lianne heeft ook een creatieve kant die in dit project ontzettend goed van pas kwam.”

“Onze QSN-consultant Lianne heeft ook een creatieve kant die in dit project ontzettend goed van pas kwam. En QSN’ers delen intern veel informatie met elkaar. Wij hebben dankbaar gebruik gemaakt van het QSN-netwerk. Dat heeft voor mij toegevoegde waarde.”

Lees meer