ISO 50001

De internationale norm voor energiemanagementsystemen

ISO 50001 is de internationale norm voor energiemanagementsystemen en is sinds het derde kwartaal van 2018 gepubliceerd conform de High Level Structure (HLS). Door deze opbouw sluit deze norm goed aan bij andere managementsystemen, zoals de ISO 9001 en ISO 14001.  De ISO 50001 norm is vergelijkbaar met de ISO 14001 norm voor milieumanagement. Binnen deze milieunorm wordt gekeken naar de gehele keten en is energiebeheer één van de aspecten, bij ISO 50001 staat de energie efficiëntie juist centraal. QSN helpt organisaties bij het opzetten, implementeren en verbeteren van Energiemanagementsystemen conform de ISO 50001 norm.

Laat QSN jouw organisatie begeleiden

De Kennisexperts van QSN hebben veel praktijkervaring waardoor zij jouw organisatie goed kunnen begeleiden bij het behalen van het ISO 50001 certificaat. QSN geeft garantie op certificering, maar gaat voor meer! Wij geloven namelijk in certificatie als opstap naar verdere groei en professionalisering. Hoe we dat doen? Dat vertellen we graag in een vrijblijvend adviesgesprek.

Ja, mijn organisatie wil een vrijblijvend adviesgesprek

Nieuwsgierig hoe de Kennisexperts te werk gaan? Bekijk de video!

Belangrijke onderwerpen uit de ISO 50001 norm:

Enkele belangrijke onderwerpen van de internationale ISO 50001 norm zijn:

  • Duidelijk commitment tot het energiebeleid;
  • Voldoen aan geldende wet- en regelgeving in relatie tot energie;
  • Aanwezigheid van een energie management team;
  • Continu verbeteren van energieprestaties in energie efficiëntie, gebruik en verbruik.

ISO 14001 inclusief aanvulling Co2-Reductiemanagement

Een energiemanagementsysteem kan ook ingericht zijn op ISO 14001 inclusief een nationale aanvulling voor Co2-reductiemanagement. Dit certificatieschema is vooral interessant voor organisaties die verplicht zijn om in het kader van de Europese Energie Efficiency Directive (EED) een zogenaamde energieaudit uit te voeren en daarvoor niet vrijgesteld zijn. Wil je hier meer over weten? Download dan onze whitepaper!

Energiebesparings- en informatieplicht

Ben je ook al op de hoogte over de verplichte energiebesparings- en informatieplicht? Het doel van de energiebesparingsplicht is het uitvoeren van alle energiebesparende maatregelen die binnen 5 jaar zijn terugverdiend. Organisaties moeten daarnaast 1 keer in de 4 jaar rapporteren welke energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder zijn uitgevoerd. Weten of jouw organisatie ook moet besparen of informeren?  Download onze whitepaper en lees meer!

Hulp nodig?

Heeft jouw organisatie hulp nodig? Bij QSN werken diverse kennisexperts met veel ervaring op het gebied van duurzaamheid, milieu en Energiemanagement. We vertellen je graag alles over de mogelijkheden voor jouw organisatie! Neem contact op!

Referenties

“Onze leverancier raadde QSN aan. Dat bleek een perfecte suggestie. Wij vonden het zeer nuttig om met een ervaren partner als QSN samen te werken. Zij begrijpen wat we zoeken, welke wensen we hebben en pakken dit goed op.”

Lees meer

“Natuurlijk vind ik veiligheid van mijn medewerkers en werken volgens bepaalde normen belangrijk. Maar voor een kleine organisatie zijn deze trajecten flinke investeringen. Nu ik weet dat we er goed bij zitten, geeft dat rust.”

Lees meer

“QSN past bij ons. Nu we een paar jaar samenwerken, zie ik nog steeds dat hun grondhouding de juiste is.”

“QSN past bij ons. Nu we een paar jaar samenwerken, zie ik nog steeds dat hun grondhouding de juiste is. Staatsbosbeheer is net als ieder bedrijf, maar ook zo verschillend als ieder bedrijf. De consultants van QSN voelen dat heel goed aan. Een prettige samenwerking!”

Lees meer