ISO 22301

De internationale standaard voor bedrijfscontinuïteit

De ISO 22301 norm beschrijft de wijze waarop een organisatie een managementsysteem kan inrichten om haar bedrijfscontinuïteit te waarborgen. Het managementsysteem omvat een procesbeschrijving om vereisten aan de beschikbaarheid van producten en diensten te verzamelen en daarnaast de risico’s (met eventuele maatregelen) te bepalen. Ook beschrijft het managementsysteem de werkafspraken, communicatie en prioriteiten tijdens het oplossen van een incident of verstoring.

QSN begeleiding naar ISO 22301 certificering

De consultants van QSN helpen graag jouw organisatie nóg bestendiger te maken! Hierbij nemen we het efficiënt en duurzaam inrichten van de processen omtrent bedrijfscontinuïteit als belangrijk uitgangspunt. Wil je precies weten hoe we dat doen? Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Ja, ik wil een vrijblijvend adviesgesprek

Pragmatisch werken aan verbetering

“De juiste dingen op het juiste moment doen” is een belangrijk uitgangspunt als je met ISO 22301 aan de slag gaat. Het begint met het identificeren van risico’s met mogelijke impact op de bedrijfscontinuïteit van jouw organisatie. Nadat de risico’s zijn geïdentificeerd, worden deze vastgelegd en verder uitgewerkt in een Business Impact Analyse, ofwel BIA. De risico’s worden gerangschikt naar impact en de risicotolerantie – ook wel risk appetite genoemd – dient te worden vastgesteld. Vervolgens bepaal je welke risico’s het eerst worden aangepakt en dat vormt de basis voor een implementatieplan. Het plan moet aansluiten op de organisatie, want je wilt dat personeel zich achter het idee schaart en begrijpt waarom de plannen nodig zijn. Goede, tweezijdige communicatie is hierbij essentieel. Het personeel weet immers het best hoe realistisch een plan in de praktijk is. Het doel is om een bedrijfscontinuïteitssysteem op zo een wijze te implementeren, dat continu verbetering de standaard wordt binnen de bedrijfscultuur.

5 voordelen van ISO 22301 certificering

  • Je hebt een leidraad voor het plannen en inrichten van bedrijfscontinuïteitsprocessen;
  • Je hebt, met het oog op certificering, een stok achter de deur om beheersmaatregelen daadwerkelijk te implementeren, onderhouden en verbeteren;
  • Je bent in de geruststelling dat je op professionele wijze om kunt gaan met impactvolle incidenten en/of verstoringen;
  • Je kunt aan stakeholders tonen dat je op het gebied van bedrijfscontinuïteit ‘in control’ bent;
  • Je kunt de ISO 22301 certificering inzetten als extra verkoopargument bij potentiële klanten.

Wil je meer weten?

Neem contact op via 0252 – 547000 of info@qsn.nl, we vertellen je graag vrijblijvend meer over ISO 22301! Download ook onze ISO 22301 whitepaper.

Contact

Referentie

“De mensen van QSN, die passen gewoon bij ons.”

“Het is fijn om met de consultancyclub QSN in de flexibele schil te werken. Jullie zijn pragmatisch, hebben veel kennis en komen bij verschillende bedrijven over de vloer. Hierdoor heb ik altijd het gevoel dat jullie onze business begrijpen.”

Lees meer