Onze diensten

Trainingen & Events

ISO 27001 training

Op aanvraag

Aan de slag met de ISO 27001 norm!

Een praktische ISO 27001 training

Deze praktische ISO 27001 training is bestemd voor medewerkers van organisaties die een managementsysteem voor informatiebeveiliging ontwikkelen, beheren of gaan beheren. Kennis van of ervaring met ISO 9001 is nodig om deel te kunnen nemen, ervaring met ISO 27001 is niet vereist.

Waarom organisaties voor een training van QSN kiezen

De trainers van QSN hebben veel praktijkervaring en genieten er van kennis te delen. Tijdens deze trainingsdag ligt de focus niet op regeltjes waarbij jij luistert en wij praten, maar op een praktijkgerichte opzet met veel ruimte voor oefening en discussie.

Wat je gaat leren over informatiebeveiliging

•    Inzicht in de eisen van de ISO 27001-norm
•    Normeisen vertalen naar de eigen organisatie
•    Beter begrip ontwikkelen van ‘risicogebaseerd denken’
•    Inzicht in de wijze van beoordelen door een certificerende instelling

Deze training richt zich zowel op de ISO 27001-norm als de ISO 27002-praktijkrichtlijn. Je leert de theorie aan de hand van praktische oefeningen zodat je de opgedane kennis meteen in je eigen organisatie kunt toepassen. We beginnen met de achtergronden van dataveiligheid en besteden aandacht aan begripsvorming rondom informatiebeveiliging. Vervolgens gaan we in op de normeisen van ISO 27001. Je leert hoe je de norm vertaalt naar jouw eigen organisatie en hoe je risico’s in kaart brengt. Daarbij houden we de organisatiecontext steeds goed in beeld. Ook gaan we uitgebreid in op mogelijke beheersmaatregelen en bestuderen we het doel en de werking van de Verklaring van Toepasselijkheid.

Remote mogelijkheden?

In verband met corona bieden wij deze training ook remote aan. Een bijzondere tijd vraagt om een bijzondere aanpak. Zowel incompany als op open inschrijving. Data zijn op aanvraag. De training wordt georganiseerd in twee ochtenden. Bij QSN geloven we in trainingen die op maat zijn gemaakt, neem contact op en we vertellen graag alles over de mogelijkheden!

Direct inschrijven

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.