Patriek Coremans

Consultant

In mijn dierentuinverleden heb ik geleerd om afwijkend gedrag te herkennen. Een dier kan nu eenmaal niet aangeven of het ziek is. Dat vraagt om goed observeren en luisteren. Iets wat ook in mijn rol als consultant essentieel is. Het helpt mij om ‘onuitgesproken’ of onbekende issues te ontdekken, die verbetering in de weg staan.

Het vervolgens zoeken naar verbetermogelijkheden en passende oplossingen daagt mij uit. Elke klant heeft te maken met een uniek speelveld van belangen. Het is de kunst om daarbinnen de juiste balans te creëren tussen pragmatisch ondernemerschap en het structureren van activiteiten. Ofwel: het benutten van kansen, zonder onbeheersbare risico’s te lopen. Dat is voor veel ondernemers een voortdurende zoektocht en beide lijken onverenigbaar. Maar niets is minder waar en een passend managementsysteem voegt op dit vlak vaak enorm veel waarde toe.

Ik word geїnspireerd door ondernemers die een duidelijke visie kunnen verbinden aan de behoeften van hun klanten en medewerkers, en daarmee zakelijk succesvol zijn. Vaak merk ik dat al op het moment dat ik voor het eerst bij hen een voet binnen zet: focus, rust en aandacht. Om in de woorden van een succesvol woonwarenhuis te spreken: ‘Aandacht maakt alles mooier’.

Patriek