Patricia Bijnsdorp-van Velzen

Consultant / Team Manager

Deze baan is mij op het lijf geschreven: als consultant is elke dag weer anders, maar in combinatie met mijn werk als peoplemanager geldt dit nog meer. De ene dag heb ik een ontwikkelgesprek met een consultant over groeidoelen en zijn of haar projecten, de volgende dag voer ik audits uit in een zorgcentrum of geef ik een training bij een telecombedrijf.

Als consultant ben ik een pittig type. Ik bijt me vast in de materie en rust niet voor het probleem is opgelost. De certificering bij mijn eerste klant Bergler ICT, inmiddels alweer twaalf jaar geleden, maakte voor mij het verschil. Vanaf dat moment wist ik dat ik als consultant een grote toegevoegde waarde kan leveren bij het ondersteunen van mijn klanten. Dat ik gedisciplineerd, betrouwbaar en een tikje perfectionistisch ben, is mooi meegenomen. Daarbij ben ik loyaal aan de opdrachtgever en zijn belangen.

Naast de afwisseling spreekt vooral het mensgerichte aspect van mijn werk me aan. Wat peoplemanagement zo leuk maakt, is dat ik collega’s kan helpen bij hun ontwikkeling. Door te sparren, te motiveren en te inspireren, maar ook door een harmonieuze omgeving met een goede sfeer te creëren. Daarbij put ik uit mijn ervaring en ontwikkeling als consultant. Waar ik bij mijn start bij QSN sterk op de inhoud gericht was, met veel aandacht voor normen, ben ik mij in de loop van de jaren steeds meer op de menselijke kant gaan richten.

Bij het woord ‘kwaliteit’ denk ik vooral aan kwaliteit van het leven. Aan het genieten van het even en je passie volgen. In mijn geval is dat mooie reizen maken, andere culturen ontdekken en indrukwekkende plekken bezoeken. Zo heb ik onder meer Argentinië, China, Peru, Zuid-Afrika en Kenia bezocht. Maar het hoeft niet per se ver weg. Ook uitwaaien op het strand van Texel kan heerlijk zijn, of mosselen eten in Normandië. Deze belevenissen zijn niet in geld uit te drukken, dat is wat ze zo bijzonder maken.

Inspiratie haal ik, naast reizen, uit het boek ‘De alchemist’ van Paulo Coelho. Een schaapsherder gaat op reis om te ontdekken hoe de wereld in elkaar zit. ‘Volg je eigen gevoel, je eigen hart’, is de les van het boek. Mijn levensmotto is: je krijgt wat je geeft. Ik wil dan ook een leuk mens zijn voor anderen én voor mijzelf.

Wat mijn plannen zijn? Het maximale uit mijn werk halen en me daar nog verder in ontwikkelen. En natuurlijk nog een aantal mooie reizen maken!

Patricia