Matthieu Mooren

Consultant

Moet er iets worden geregeld? Dan ben ik je man. Ik ben iemand die zich 100 procent geeft. Met enthousiasme en levenslust er vol in, met de drive om zaken af te ronden. Dat is voor mij ook het absolute voorbeeld van kwaliteit: dat iedereen tot het uiterste gaat om – naar het beste van zijn of haar kunnen – een product of dienst te leveren.

Neem de trainers van mijn CrossFit Box, dat is een combinatie van gewichtheffen, atletiek en gymnastiek. Elke dag geven zij de leden uitleg over de Workout of the Day (WOD). Na de warming-up is het technische gedeelte aan de beurt om de bewegingen te leren, gevolgd door een intensieve training van tien tot twintig minuten.

Zo kijk ik ook naar mijn eigen prestaties: grenzen ontdekken, verstevigen en waar mogelijk verleggen. Het meest trots ben ik op de keren dat dit is gelukt. Na paragliden in Colombia staat dan nu ook de eerste parachutesprong op mijn to-dolijst. Presteren begint wat mij betreft al vóór de voorbereiding. Ik zorg bijvoorbeeld dat ik meestal vroeg ergens ben. Even ontspannen, puntjes op de i en dan aan de slag met waarvoor je gekomen bent.

Ik houd niet van ellebogenwerk. Mij zul je dus ook niet snel de politiek in zien gaan. Alhoewel, als er ooit een ministerpost voor samenwerking wordt gecreëerd… Count me in! Gezamenlijk iets bereiken op basis van een hartelijke en tolerante omgang met elkaar, dat is me op het lijf geschreven. Mijn favoriete klant is dan ook iemand waarmee ik vol overgave streef naar een gezamenlijk einddoel. Met wederzijds respect, in de wetenschap dat fouten gebeuren, en waar ruimte is voor een goede discussie.

Bijvoorbeeld over de vraag hoe het slimmer en eenvoudiger kan. Hoe we de gebaande paden kunnen verlaten. Waarom we het eigenlijk op een bepaalde manier doen. Dat zijn zaken waar ik graag over nadenk. Vrije tijd besteed ik aan vrienden en familie, of ik ga lekker sporten. Sowieso pak ik in de stad zoveel mogelijk de fiets. De auto is voor grotere afstanden. En als ik eropuit trek, neem ik in ieder geval mijn camera mee om alles vast te leggen.