Liesbeth van Assenbergh

Sales Consultant

Toen ik twee jaar consultant was bij QSN, vroeg Nicolette, onze directeur, of ik interesse had in een salesfunctie. De vraag kwam niet echt als een verrassing, en na een tijdje te hebben nagedacht besloot ik de sprong te wagen. En ik moet zeggen: ik voel me echt als een vis in het water. Aangezien ik lange tijd als zelfstandige heb gewerkt, ben ik het verkopen gewend en weet ik hoe het is om werk te genereren. Het helpt ook dat ik veel ervaring heb met het implementeren van managementsystemen, verbetertrajecten, veranderingen, efficiënter werken enzovoort. Daardoor kan ik met passie praten over het belang van de diensten die we aanbieden.

Als consultant zat ik vaak langere tijd bij één organisatie. Hierdoor heb ik heel veel kunnen bereiken voor mijn opdrachtgevers, maar ik vond het werk toch wat te operationeel. Liever houd ik me bezig met de strategie, zowel voor QSN als voor onze opdrachtgevers. Het mee mogen denken bij het verder professionaliseren en ten slotte het laten excelleren van een organisatie. Dat vind ik mooi. Daarbij hou ik natuurlijk altijd oog voor de langetermijnrelatie. Het grootste compliment is wanneer een tevreden opdrachtgever je aanbeveelt bij iemand anders. Dat is de beste reclame.

Je weet nooit van tevoren hoe een salesgesprek loopt, dat maakt het zo interessant. Het liefst klop ik aan bij een bedrijf dat zich professioneel verder wil ontwikkelen, dat meer structuur zoekt. Dan is er echt een intrinsieke motivatie om te verbeteren. Een managementsysteem helpt daarbij. De certificatie is dan uiteindelijk een middel, niet het doel.

Wat er op m’n bucketlist staat? Da’s een moeilijke vraag. Misschien een keer naar Nieuw-Zeeland? Voor de rest heb ik al zoveel om dankbaar voor te zijn en ben ik heel graag thuis met mijn dierbaren om me heen.

Ik houd erg van historie, landgoederen, musea, kunst. Het begin van de 20ste eeuw is heel interessant, oude moderne kunst, dat denken buiten de vaste kaders, zoeken naar nieuwe mogelijkheden, dat spreekt me erg aan.