Laura van Schooten

Consultant

Mensen omschrijven mij als enthousiast, eigenwijs, grappig en zorgzaam. Niet per se in die volgorde. Wat mijn werk bij QSN zo leuk maakt, is dat elke organisatie zijn eigen karakter heeft. Het ene moment ben ik bij een vervoerder, vervolgens bij een bedrijf dat fietsparkeervoorzieningen verzorgt, dan weer bij een fabrikant van laadpalen voor elektrische auto’s. Enorm afwisselend, helemaal als je ziet wat een wereld er achter ieder bedrijf zit. En vooral ook de mensen.

Waar ik trots op ben? Ik mocht een tijdje terug op verzoek van de kwaliteitscoördinator aanschuiven bij een MT-vergadering van een klant om een presentatie te geven over draagvlak en leiderschap. Met mijn presentatie, en door met de aanwezigen te sparren, wist ik het MT weer in beweging te krijgen. Er is toen veel meer draagvlak ontstaan voor de rol van de kwaliteitsfunctionaris en het belang van kwaliteit en milieu. De kwaliteitsfunctionaris was zelf vastgelopen en was daarom enorm blij met het resultaat. Dat was toch wel een heel mooi compliment.

Voor mij is het ultieme voorbeeld van kwaliteit het overtreffen van de verwachtingen, nog voordat een klant die verwachting al heeft. Ik zal dat uitleggen aan de hand van iets wat ik laatst meemaakte in een restaurant. Toen ik aangaf dat mijn eten niet zo warm was, kreeg ik meteen een nieuw gerecht. Met de boodschap dat ze het meteen van de rekening hadden gehaald. Door dit ongevraagd te doen, overtroffen ze mijn verwachtingen en bewijst het restaurant dat ze echt staat voor kwaliteit.

Ik hou van reizen. De Lonely Planet gaat in ieder geval mee, zodat ik alle mooie en niet-toeristische plekjes ontdek. Je vindt er ook goede tips voor overnachtingen in, en welke bezienswaardigheden je met gerust hart kunt overslaan. Ik doe graag vooraf ideeën op via Instagram, zo vind je allemaal leuke events waar alleen de locals van weten. In Melbourne heb ik bijvoorbeeld in een openluchtbioscoop in de botanische tuinen naar Bohemian Rhapsody gekeken. Over reizen gesproken: op mijn bucketlist staat absoluut een wereldreis van meer dan 12 maanden. Onbekende plekken, gerechten en belevingen ervaren, dat is waar ik gelukkig van word.