Christine Santing-de Vries

Consultant

De Engelse uitdrukking: “what you see, is what you get” is me op het lijf geschreven. Situaties benader ik zoals ze zijn en daar haal ik het best mogelijke resultaat uit. Mijn persoonlijke reacties zijn eerlijk en komen voort uit een primair gevoel. Mede daardoor blijf ik zowel op privé als professioneel vlak dicht bij mezelf. Hierin hecht ik ook waarde aan de reactie van anderen: “waardoor reageert de ander op die manier?” Ik vind het belangrijk om een relatie zo in te richten dat ook de ander zichzelf kan zijn. Ik houd van een realistische benadering en ik hecht belang aan een prettige samenwerking.

In mijn dagelijkse werk laat ik anderen graag het voordeel inzien van het managen van kwaliteit. Dat dit iets is waar je plezier in kunt hebben en waar je trots op kunt zijn. Kwaliteit betekent voor mij “beweging”: anticiperen op veranderingen in je omgeving en daar als persoon en als organisatie van leren en verbeteren. Mede daarom heb ik veel bewondering voor mijn vader. Door zijn mensgerichte, leidinggevende stijl heeft hij veel mensen in beweging gekregen in organisaties. Zelf heb ik bij de ISO 9001 certificering van mijn vorige werkgever deze beweging in gang mogen zetten. Ik ben er oprecht trots op dat het team daar nu procesmatig werkt, dit beschrijft, verbetering signaleert en realiseert. Het behalen van mijn masterdiploma verandermanagement (bedrijfskunde) is een belangrijke persoonlijke prestatie. Eén waar ik in mijn werk als consultant bij QSN iedere dag weer baat bij heb.

In het weekend ga ik er graag een dag op uit met mijn vriend, ouders of een vriendin naar een leuke, bij voorkeur onbekende stad. Om daar met elkaar te genieten van lekker eten en een goed gesprek. Op reis neem ik altijd een reisdagboek en camera mee, om mijn belevenissen op te slaan. Zodat ik later mooie herinneringen op kan halen en indrukwekkende situaties beter kan relativeren. Ondanks deze voorliefde voor onverwachte reisavonturen, houd ik thuis graag de controle over de dag en loop ik in mijn gedachten een ongeschreven “to- do” lijst af. Mijn persoonlijke “to-do” lijst bestaat wel in een geschreven versie. Hier staan wensen op als de Kilimanjaro beklimmen, een overzeese zeiltocht maken en een camera en montage opleiding volgen. Genoeg ambities dus!

Christine