Arjan Zwanenburg

Consultant

Ik zie mezelf als een rustige, gestructureerde en zorgzame vader en echtgenoot. Iemand die er belang aan hecht om zich aan gemaakte afspraken te houden. Maar ook iemand die niet altijd kan loslaten, de dingen hun beloop kan laten. Een betrokken mens dus. Ik ben iemand die bijvoorbeeld graag zou zien dat de kosten van gepatenteerde medicijnen omlaag gaan om meer geld vrij te maken voor hulpbehoevenden. Het is ook precies die persoonlijke betrokkenheid, in combinatie met zijn leiderschap en inzicht, die ik zo bewonder aan voormalig president Barack Obama.

In het verleden was ik werkzaam bij Fortis. Ik kijk met trots terug op de wijze waarop ik destijds het internetbankieren van Fortis Internationaal onder controle wist te krijgen. Het zal dan ook niemand verbazen dat mijn favoriete klanten degenen zijn die begrijpen dat certificering de organisatie naar een hoger plan tilt, en niet alleen goed is voor een gewonnen order.

Mijn stijlvolle Huawei P20 Pro is voor mij het ultieme voorbeeld van kwaliteit. Waar ik ook naartoe ga, de telefoon gaat mee. Om altijd bereikbaar te zijn? Nee, om herinneringen vast te leggen. Daarover gesproken: ieder jaar ga ik met mijn gezin een week skiën in Frankijk. Dat is elke keer weer een waardevolle ervaring waar ik ontzettend veel energie van krijg en die ik voor geen goud zou willen missen. Zuid-Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland staan trouwens ook nog op de bucketlist.

Zet me bij een mooie plas water, beetje afgelegen met lekker veel natuur, en mijn gedachten dwalen af. Ik ben geregeld op het water te vinden om zelf te suppen of te surfen, maar ook om groepen les te geven of suptochten te begeleiden. Sinds kort ben ik namelijk gediplomeerd instructeur. Wat dat is, suppen? Dat staat voor ‘stand up paddling’: dan sta je op een speciale surfplank en peddel je over het water. Op een vrije dag pak ik graag mijn sup-board en peddel om samen met mijn vrouw te suppen in een nieuw, onbekend gebied. Als ik tenminste niet verwikkeld ben in een spannend fantasy-epos vol ingewikkelde plotontwikkelingen zoals de Hobbit, Elfenridders of De Donkere Tijd.