Grimbergen Installaties

Bij Grimbergen Installaties staat duurzaamheid al jaren heel hoog in het vaandel

‘Bij Grimbergen Installaties staat duurzaamheid al jaren hoog in het vaandel. Dit komt mede door het werktuigbouwkundige vakgebied waarin wij als installateur werkzaam zijn. Daarnaast hanteren wij als achtste generatie van een 265 jaar oud bedrijf het motto “Ook een bedrijf op leeftijd moet met de tijd meegaan”. Zo is begin 2012 onze eerste volledig elektrische bedrijfswagen in gebruik genomen en hebben we in de zomer van 2013 het bedrijfspand voorzien van zonnepanelen. Op deze manier kunnen wij minimaal 50% van de door ons gebruikte elektriciteit, zelf opwekken.

In 1996 is Grimbergen Installaties ISO 9001 gecertificeerd. Voornamelijk omdat ons bedrijf bekend is geworden en wil blijven door de service, aandacht en kwaliteit die we bieden. Deze certificering heeft een positieve invloed gehad op onze groei en professionalisering. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat het certificaat ISO 14001 ons weer een stap verder zal brengen.

Onze eerdere certificeringen zijn geauditeerd door Bureau Veritas. Toen wij hen spraken over een mogelijk ISO 14001 traject, hebben zij QSN aan ons aangeraden vanuit hun eigen positieve ervaringen. Na een goed eerste gesprek met QSN, de duidelijke offerte en het snelle certificeringstraject waren wij direct overtuigd. Samen hebben we besloten alle handboeken weer eens te herzien en op te frissen. Zodat er één compleet en overzichtelijk handboek ontstaat dat alle managementsystemen omvat.

Paula Duijnhoven werd na opdracht aan ons voorgesteld als consultant. Nu we succesvol gecertificeerd zijn kunnen we met overtuiging stellen dat zij het traject naar volle tevredenheid heeft begeleid. Bovendien is de impact van de invoering  ISO 14001 ons alles meegevallen. Dit heeft deels te maken met de ISO 9001 en VCA** certificaten die we al hebben, maar zeker ook met de professionele aanpak van Paula. Zo was zij in staat om ons tijdig aan te sporen bepaalde punten op te pakken die intern de nodige tijd en energie vergen.

Wat het certificaat ons in de praktijk gaat opleveren is natuurlijk nog moeilijk te meten. “Wij zijn in elk geval klaar voor de toekomst”. Vanuit deze positieve ervaring kunnen wij elk bedrijf dat ISO 14001 certificatie overweegt, een samenwerking met QSN en Paula Duijnhoven van harte aanbevelen!’

Rob Grimbergen, Grimbergen Installaties

Zie website