Onze diensten

Nieuwe infobeveiligingswetgeving voor AED’s

Datum: 01-06-2021

Sinds vandaag, 1 juni 2021, is er nieuwe infobeveiligingswetgeving voor Aanbieders van Essentiële Diensten (AED’s). Het gaat hier om partijen die een dienst aanbieden waarvan de continuïteit van vitaal belang is voor de Nederlandse samenleving. Hierbij kun je denken aan energieleveranciers, openbaar vervoer, gas, windparken, elektriciteit, telecom en andere partijen waarbij incidenten kunnen leiden tot een maatschappelijke ontwrichting. Zorg valt hier momenteel (nog) niet onder, dit wordt nog nader onderzocht.

AED’s moeten per vandaag maatregelen treffen om netwerk- en informatiesystemen te beveiligen. Doel hiervan is om ernstige ICT incidenten te voorkomen en de weerbaarheid te verhogen. Er wordt ruimte aan de AED geboden voor een passende invulling. Er kan ook worden aangesloten op sectorspecifieke wetgeving en bestaande normenkaders als ISO 27001, e.e.a. in overleg met de toezichthouder.

Meer weten of concrete hulp nodig voor jouw organisatie? We helpen je graag.

Neem gerust vrijblijvend contact op

Contact
Informatiebeveiliging assurance

Kennisbank

Milieu & Energie
Status Energielabel C
18-06-2021
QSN nieuws

Status Energielabel C, voor 10% dreigt een gedwongen besluit

Vanaf 1 januari 2023 dienen bedrijfspanden verplicht aan Energielabel C te voldoen. In dit artikel praten we je bij over de status en uitzonderingen van deze Energielabel C verplichting.

Informatiebeveiliging
Webinar Informatiebeveiliging
17-06-2021
QSN Video's

QSN Webinar | Ontwikkelingen Informatiebeveiliging

In dit webinar praten Nicolette Wijling en Kennisexpert Liesanne Visser je bij over de ontwikkelingen op het gebied van Informatiebeveiliging. We staan stil bij een drieluik aan onderwerpen: AVG, ISO 27000 familie en IB in de zorg.

Informatiebeveiliging
17-06-2021
QSN nieuws

Webinar Informatiebeveiliging

We blikken terug op weer een succesvol Webinar vanmorgen! Kennisexpert Liesanne Visser heeft samen met Nicolette Wijling de ontwikkelingen op het gebied van Informatiebeveiliging besproken.