Onze diensten

Nieuwe infobeveiligingswetgeving voor AED’s

Datum: 01-06-2021

Sinds vandaag, 1 juni 2021, is er nieuwe infobeveiligingswetgeving voor Aanbieders van Essentiële Diensten (AED’s). Het gaat hier om partijen die een dienst aanbieden waarvan de continuïteit van vitaal belang is voor de Nederlandse samenleving. Hierbij kun je denken aan energieleveranciers, openbaar vervoer, gas, windparken, elektriciteit, telecom en andere partijen waarbij incidenten kunnen leiden tot een maatschappelijke ontwrichting. Zorg valt hier momenteel (nog) niet onder, dit wordt nog nader onderzocht.

AED’s moeten per vandaag maatregelen treffen om netwerk- en informatiesystemen te beveiligen. Doel hiervan is om ernstige ICT incidenten te voorkomen en de weerbaarheid te verhogen. Er wordt ruimte aan de AED geboden voor een passende invulling. Er kan ook worden aangesloten op sectorspecifieke wetgeving en bestaande normenkaders als ISO 27001, e.e.a. in overleg met de toezichthouder.

Meer weten of concrete hulp nodig voor jouw organisatie? We helpen je graag.

Neem gerust vrijblijvend contact op

Contact
Informatiebeveiliging assurance

Kennisbank

Milieu & Energie
Aan de slag
27-09-2022
QSN Blog

Aan de slag met de Omgevingswet

De inwerkingtreding van de Omgevingswet staat voor de deur. Van organisaties wordt verwacht dat zij tijdig anticiperen op deze wijzigingen. In deze blog deelt Kennisexpert Ann 5 tips om alvast aan de slag te gaan met de Omgevingswet.  

Milieu & Energie
Inwerkingtreding omgevingswet
27-09-2022
QSN nieuws

Inwerkingtreding Omgevingswet

De komst van de Omgevingswet staat voor de deur. De inwerkingtreding staat gepland op 1 januari 2023. Wat en wanneer moeten organisaties iets gereed hebben? In dit artikel lees je meer. 

Milieu & Energie
world cleanup day
16-09-2022
QSN nieuws

World Cleanup Day 2022

Aankomende zaterdag 17 september is het weer World Cleanup Day! Het doel? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval. Dit jaar wordt via de campagne #NotInOurBackyard extra aandacht gevraagd voor het plasticafval dat terecht komt in andere landen.