Onze diensten

Nieuwe infobeveiligingswetgeving voor AED’s

Datum: 01-06-2021

Sinds vandaag, 1 juni 2021, is er nieuwe infobeveiligingswetgeving voor Aanbieders van Essentiële Diensten (AED’s). Het gaat hier om partijen die een dienst aanbieden waarvan de continuïteit van vitaal belang is voor de Nederlandse samenleving. Hierbij kun je denken aan energieleveranciers, openbaar vervoer, gas, windparken, elektriciteit, telecom en andere partijen waarbij incidenten kunnen leiden tot een maatschappelijke ontwrichting. Zorg valt hier momenteel (nog) niet onder, dit wordt nog nader onderzocht.

AED’s moeten per vandaag maatregelen treffen om netwerk- en informatiesystemen te beveiligen. Doel hiervan is om ernstige ICT incidenten te voorkomen en de weerbaarheid te verhogen. Er wordt ruimte aan de AED geboden voor een passende invulling. Er kan ook worden aangesloten op sectorspecifieke wetgeving en bestaande normenkaders als ISO 27001, e.e.a. in overleg met de toezichthouder.

Meer weten of concrete hulp nodig voor jouw organisatie? We helpen je graag.

Neem gerust vrijblijvend contact op

Contact
Informatiebeveiliging assurance

Kennisbank

Milieu & Energie
Duurzaamheidsverslaglegging
08-02-2023
QSN Blog

Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD)

De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) verplicht ondernemingen tot het rapporteren over de impact van bedrijfsactiviteiten op mens en milieu. Wat is de CSRD-richtlijn en wanneer moet je voldoen? Lees het in ons blog!

Informatiebeveiliging
Dag van de Privacy
27-01-2023
QSN nieuws

Voldoen aan privacy eisen met ISO 27701

Het is vandaag de internationale dag voor de privacy! Het doel van deze dag is om burgers beter te informeren over hun rechten met betrekking tot het gebruik van persoonsgegevens door derden. Ook in het normlandschap zien we ontwikkelingen op dit gebied. Heb je bijvoorbeeld al van de ISO 27701 norm gehoord 

Milieu & Energie
Klimaatdoelen 2030
23-01-2023
QSN nieuws

Beslisboom wetgeving energiebesparing

Hoe zat het ook alweer met de Energiebesparings- en informatieplicht? En de EED Energie-audit? Download de beslisboom en bekijk voor wie, wat, hoe en wanneer deze plichten gelden.