Een veiligheidscultuur door de Veiligheidsladder

De Veiligheidsladder – werken aan het verbeteren van de veiligheidscultuur in organisaties

In veel organisaties wordt aandacht gegeven aan veilig en gezond werken. Vanuit wet- en regelgeving, danwel vanuit verplichtingen van opdrachtgevers wordt in de praktijk gezocht naar manieren om hier invulling aan te geven. Een groot deel van deze organisaties is gericht bezig met bijvoorbeeld VCA of de invoering van een arbo-management-systeem.

Deze systemen zijn vooral instrumenteel ingericht met systemen, structuren, regels en afspraken om ongelukken te voorkomen, maar deze zijn niet persé gericht op het creëren van een veiligheidscultuur. De Veiligheidsladder is hét instrument om te werken aan de veiligheidscultuur binnen organisaties. Deze cultuur wordt zichtbaar als men zich in álle lagen van de organisatie bewust is van de eigen bijdrage aan de veiligheid. Daarnaast wordt het voorkomen van ongelukken en houding en gedrag hier volledig op afgestemd.

Meer weten over de toepassing van de Veiligheidsladder? Download hieronder onze whitepaper.

Whitepaper Veiligheidsladder

Samenwerken?

Meer weten over de Veiligheidsladder of de wijze waarop onze consultants jouw organisatie kunnen verder helpen? Wij vertellen graag meer. Onze consultants komen met een praktische aanpak die aansluit op de organisatie en aan de normen van de Veiligheidsladder voldoet.

Neem contact op via 0252 – 547 000 of info@qsn.nl.

header veiligheidsladder