Onze diensten

Brown Paper Audits

Vernieuwde auditmethodiek

De naam zegt het eigenlijk al, tijdens de Brown Paper Audit gaan onze consultants binnen jouw organisatie aan de slag met een groot vel (bruin) papier. De consultant, die de rol van auditor op zich neemt, zorgt voor een gestructureerde voorbereiding, uitvoering en vastlegging.

Uitvoering Brown Paper Audit

Medewerkers uit een specifieke procesketen komen samen en gaan aan de slag met het inzichtelijk maken van de praktijk, door het plakken van post-its. Daarbij wordt ingezoomd op oorzaken, knelpunten, achtergronden maar ook oplossingen. Hierdoor ontstaat direct een duidelijk inzicht, eigenaarschap en een geprioriteerd overzicht van verbeteracties.

Door de audit op deze manier vorm te geven resulteert dit in een meer draagvlak voor verbeteracties omdat de aanwezige medewerkers zelf kunnen aangeven met welke verbeteracties zij aan de gang zullen gaan.

Wat QSN voor jouw organisatie kan betekenen

De QSN consultants hebben al veel ervaring met het begeleiden van Brown Paper sessies. Onze consultants nemen de lead, zorgen voor focus en komen samen met jouw organisatie tot de kern. Wij zullen er voor zorgen dat jouw organisatie zich kan richten op de inhoud. Wil je meer weten over onze aanpak? Plan dan een vrijblijvend adviesgesprek met ons in!

Vernieuwde auditmethodiek
Voordelen Brown Paper Audit
  • Vernieuwde methodiek, maakt traditionele audits overbodig
  • Brengt het team dichter bij elkaar
  • Draagt bij aan draagvlak creëren
  • Stimuleert verbetering

Recente artikelen

Informatiebeveiliging
herziening norm
08-03-2023
QSN nieuws

ISO 27001:2022 gepubliceerd

ISO 27001 is dé internationale norm voor informatiebeveiliging. Afgelopen oktober (2022) is de ISO 27001:2022 gepubliceerd. De Nederlandstalige versie is sinds december (2022) beschikbaar. Deze vernieuwde versie is aangepast op de herziene ISO 27002 en de nieuwe Harmonized Structure (HS). 

Milieu & Energie
Milieumanagementsysteem
01-03-2023
QSN nieuws

Nieuwe whitepaper: ISO 14001

Meer weten over de internationale standaard voor milieu? In ons nieuwste whitepaper vertellen we je meer over de opbouw van de ISO 14001 norm, het levenscyclusperspectief en de milieuaspecten en -effecten.

Kwaliteit
verschillende soorten
16-02-2023
QSN nieuws

Whitepaper: interne - en externe audits

In deze whitepaper lees je meer over het belang van het uitvoeren van interne audits en gaan we in op de verschillende methodes. Daarnaast worden ook een aantal terugkerende onderdelen van de externe audit toegelicht.