Onze diensten

QSN Nieuws

Toon alles
Informatiebeveiliging
richtlijn
29-09-2023
QSN nieuws

Nieuw whitepaper: NIS2

In 2016 trad de eerste Network and Information Security directive, ofwel NIS-richtlijn, in werking: een richtlijn om de digitale weerbaarheid van de gehele Europese Unie (EU) te verbeteren. Door de snelle digitale transformatie van de afgelopen jaren heeft de EU sinds 2020 gewerkt aan een nieuwe versie van deze richtlijn: de NIS2. Deze whitepaper vertelt je alles wat je op dit moment moet weten over de NIS2 en de Nederlandse vertaling naar de Wbni.

Risicomanagement
21-09-2023
QSN nieuws

QSN wordt Cuccibu

Vanaf 1 oktober zal QSN haar handelsnaam veranderen in Cuccibu. Naast de naamswijziging zullen we ook verhuizen naar het nieuwe Cuccibu kantoor in Rijswijk.  

Milieu & Energie
bedrijfsafval recyclen
15-09-2023
QSN nieuws

Bedrijfsafval scheiden is verplicht

Bedrijfsafval is het afval dat binnen een bedrijf wordt geproduceerd. Het kan gaan om restafval, chemisch afval, bouwafval etc. Als bedrijf ben je verplicht bedrijfsafval te scheiden en gescheiden af te (laten) voeren. Welk afval je moet scheiden, hangt van de situatie af.

Informatiebeveiliging
communicatieplan
11-09-2023
QSN nieuws

Communicatie bij een bedrijfscrisis

Het Business Continuity Plan (BCP) bevat vaak veel technische en organisatorische herstelacties en -maatregelen. Echter, de communicatie met stakeholders is net zo belangrijk. Het is dan ook essentieel om een communicatieplan om te stellen. Door de interne en externe communicatie vooraf te definiëren kun je een cisis snel en effectief managen en weten belanghebbenden wat er speelt en welke impact dit voor hen heeft.

Informatiebeveiliging
RPO en RTO
07-09-2023
QSN nieuws

De RTO en RPO uitgelegd

Een Business Impact Analyse (BIA) is de eerste stap in het proces van het opmaken van het Bedrijfscontinuïteitsplan (BCP).  Een belangrijk onderdeel van de Business Impact Analyse is het vaststellen van de Recovery Time Objective (RTO) en de Recovery Point Objective (RPO). Dit zijn twee meetwaarden bij (gegevens) herstel van een calamiteit.

Milieu & Energie
25 meterregel
11-08-2023
QSN nieuws

Zwerfafval rondom jullie bedrijf opruimen

Wisten jullie dat bedrijven verplicht zijn om de omgeving rondom hun bedrijf schoon te houden? Momenteel ook bekend onder de 25-meterregel. Dit geldt vooral voor (zwerf)afval dat bij het bedrijf vandaan komt zoals etensresten en verpakkingen.