Onze diensten

QSN Blog

Toon alles
Milieu & Energie
Aan de slag
27-09-2022
QSN Blog

Aan de slag met de Omgevingswet

De inwerkingtreding van de Omgevingswet staat voor de deur. Van organisaties wordt verwacht dat zij tijdig anticiperen op deze wijzigingen. In deze blog deelt Kennisexpert Ann 5 tips om alvast aan de slag te gaan met de Omgevingswet.  

Informatiebeveiliging
Kwantumcomputer
15-09-2022
QSN Blog

Dreiging Kwantumcomputers voor gangbare encryptiemethodes

Recentelijk heeft het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) van het Ministerie van Justitie en Veiligheid een nieuwe beveiligingsrichtlijn gepubliceerd die organisaties ondersteunt bij het onvermijdelijke migratietraject die beschermt tegen de komst van de Kwantumcomputers.

Informatiebeveiliging
Informatiebeveiliging automobielindustrie
12-09-2022
QSN Blog

De overeenkomsten en verschillen tussen ISO 27001 en TISAX

Het TISAX label realiseert een uniform niveau van informatiebeveiliging in de automobielindustrie. Het label is gebaseerd op de belangrijkste aspecten en criteria uit de ISO 27001 norm, maar gespecificeerd voor de branche. Wat zijn de overeenkomsten en belangrijkste verschillen tussen de ISO 27001 norm en het TISAX label 

Milieu & Energie
European Battery Recycling Day
05-09-2022
QSN Blog

European Battery Recycling Day

Sinds 2015 is het op 9 september “European Battery Recycling Day”. Deze terugkerende dag staat compleet in het teken van batterijeninzameling en – recycling.

Milieu & Energie
EED Energie-audit
28-07-2022
QSN Blog

Vraag van de klant - Wanneer start de volgende EED Energie-audit ronde?

De EED Energie-audit is een verplichting vanuit de Europese Energie-Efficiency Richtlijn (EED). Energie-audit plichtige organisaties moeten elke vier jaar een audit uitvoeren. Wanneer start de volgende ronde? 

Risicomanagement
Leveranciersbeoordeling
20-06-2022
QSN Blog

Vraag van de klant - Hoe maak je de leveranciersbeoordeling waardevol?

Voor klanten die starten met ISO zijn de leveranciersbeoordelingen vaak een nieuw onderdeel. Tuurlijk, je hebt contact met jouw leveranciers. Maar ‘Hoe maak je de leveranciersbeoordeling waardevol?’.