Onze diensten

QSN Blog

Toon alles
Milieu & Energie
onderzoeksplicht
12-05-2023
QSN Blog

Energiebesparings-, informatie- en onderzoeksplicht

Heeft jouw organisatie een groot energieverbruik? Dan kan het heel goed zijn dat je moet voldoen aan de energiebesparings- en informatieplicht en/of de onderzoeksplicht. Wanneer dit het geval is moet de organisatie besparende maatregelen nemen die zich binnen vijf jaar terugverdienen. 

Informatiebeveiliging
Consultant Informatiebeveiliging
20-04-2023
QSN Blog

Veilig omgaan met gegevens

De digitale criminaliteit neemt toe en dus wordt het veilig omgaan met gegevens steeds belangrijker. Het veilig omgaan met gegevens is een combinatie van het opzetten van veilige systemen, voldoen aan wet- en regelgeving en bewustwording. Information Security Consultant Lisa deelt 10 tips voor het veilig omgaan met gegevens.

Informatiebeveiliging
World Backup Day
31-03-2023
QSN Blog

Digitaliseringstip van de maand! Zorg voor een goede back-up

Vaker dan je denkt, raken mensen bestanden kwijt. Risico voorkomen? Maak geregeld een back-up! Lees in dit artikel meer over het maken van een back-up.

Milieu & Energie
Duurzaamheidsverslaglegging
08-02-2023
QSN Blog

Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD)

De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) verplicht ondernemingen tot het rapporteren over de impact van bedrijfsactiviteiten op mens en milieu. Wat is de CSRD-richtlijn en wanneer moet je voldoen? Lees het in ons blog!

Informatiebeveiliging
bewustwording zorg
08-12-2022
QSN Blog

Bewustwording van informatiebeveiliging in de zorg

Medewerkers in de zorg komen veel in aanraking met vertrouwelijke persoonlijke gegevens van patiënten/cliënten. Een bewustwordingsprogramma geeft medewerkers inzicht in de keuzes die zij kunnen maken en verkleint de risico’s bij de omgang met persoonsgegevens.

Informatiebeveiliging
zorg
05-12-2022
QSN Blog

Informatiebeveiliging in de praktijk, hoe houdt een organisatie dit levendig?

Bij verschillende organisaties, zoals in de Zorg en ICT, ondersteunen we vanuit QSN bij de inrichting van processen in een managementsysteem op het gebied van informatiebeveiliging. Hierbij is het streven te voldoen aan de ISO 27001 en NEN 7510 normen. De grote vraag is echter, hoe hou je dit managementsysteem levendig?