Onze diensten

QSN Blog

Toon alles
Milieu & Energie
Duurzaamheidsverslaglegging
08-02-2023
QSN Blog

Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD)

De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) verplicht ondernemingen tot het rapporteren over de impact van bedrijfsactiviteiten op mens en milieu. Wat is de CSRD-richtlijn en wanneer moet je voldoen? Lees het in ons blog!

Informatiebeveiliging
bewustwording zorg
08-12-2022
QSN Blog

Bewustwording van informatiebeveiliging in de zorg

Medewerkers in de zorg komen veel in aanraking met vertrouwelijke persoonlijke gegevens van patiënten/cliënten. Een bewustwordingsprogramma geeft medewerkers inzicht in de keuzes die zij kunnen maken en verkleint de risico’s bij de omgang met persoonsgegevens.

Informatiebeveiliging
zorg
05-12-2022
QSN Blog

Informatiebeveiliging in de praktijk, hoe houdt een organisatie dit levendig?

Bij verschillende organisaties, zoals in de Zorg en ICT, ondersteunen we vanuit QSN bij de inrichting van processen in een managementsysteem op het gebied van informatiebeveiliging. Hierbij is het streven te voldoen aan de ISO 27001 en NEN 7510 normen. De grote vraag is echter, hoe hou je dit managementsysteem levendig?

Informatiebeveiliging
Wachtwoordmanager
24-11-2022
QSN Blog

Gebruik jij al een wachtwoordmanager?

Een wachtwoordmanager is een digitale kluis die al jouw wachtwoorden helpt te beveiligen en helpt om verschillende, sterke wachtwoorden te maken voor elk van je accounts. Lees meer over wachtwoordmanager in deze blog!

Informatiebeveiliging
Informatiebeveiligingsnormen zorg
02-11-2022
QSN Blog

NEN 7510 en aanvullende normen

Het borgen van de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van persoonlijke gezondheidsinformatie is belangrijk. De NEN 7510 en andere aanvullende normen bieden organisaties een kader voor informatiebeveiliging in de zorg.

Informatiebeveiliging
Referentie veiligheidsregio Kennemerland
28-10-2022
QSN Blog

De 5W's van NEN 7510

Informatiebeveiliging is voor steeds meer organisaties van groot belang. Ook in de zorgsector, waar persoonlijke gezondheidsinformatie (medische gegevens) wordt uitgewisseld. We vertellen je graag meer over NEN 7510 aan de hand van de 5W’s: wat, wie, wanneer, waarom en waarmee.