Onze diensten

QSN Blog

Toon alles
Informatiebeveiliging
Wachtwoordmanager
24-11-2022
QSN Blog

Gebruik jij al een wachtwoordmanager?

Een wachtwoordmanager is een digitale kluis die al jouw wachtwoorden helpt te beveiligen en helpt om verschillende, sterke wachtwoorden te maken voor elk van je accounts. Lees meer over wachtwoordmanager in deze blog!

Informatiebeveiliging
Informatiebeveiligingsnormen zorg
02-11-2022
QSN Blog

NEN 7510 en aanvullende normen

Het borgen van de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van persoonlijke gezondheidsinformatie is belangrijk. De NEN 7510 en andere aanvullende normen bieden organisaties een kader voor informatiebeveiliging in de zorg.

Informatiebeveiliging
Referentie veiligheidsregio Kennemerland
28-10-2022
QSN Blog

De 5W's van NEN 7510

Informatiebeveiliging is voor steeds meer organisaties van groot belang. Ook in de zorgsector, waar persoonlijke gezondheidsinformatie (medische gegevens) wordt uitgewisseld. We vertellen je graag meer over NEN 7510 aan de hand van de 5W’s: wat, wie, wanneer, waarom en waarmee.  

Milieu & Energie
Aan de slag
27-09-2022
QSN Blog

Aan de slag met de Omgevingswet

De inwerkingtreding van de Omgevingswet staat voor de deur. Van organisaties wordt verwacht dat zij tijdig anticiperen op deze wijzigingen. In deze blog deelt Kennisexpert Ann 5 tips om alvast aan de slag te gaan met de Omgevingswet.  

Informatiebeveiliging
Kwantumcomputer
15-09-2022
QSN Blog

Dreiging Kwantumcomputers voor gangbare encryptiemethodes

Recentelijk heeft het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) van het Ministerie van Justitie en Veiligheid een nieuwe beveiligingsrichtlijn gepubliceerd die organisaties ondersteunt bij het onvermijdelijke migratietraject die beschermt tegen de komst van de Kwantumcomputers.

Informatiebeveiliging
Informatiebeveiliging automobielindustrie
12-09-2022
QSN Blog

De overeenkomsten en verschillen tussen ISO 27001 en TISAX

Het TISAX label realiseert een uniform niveau van informatiebeveiliging in de automobielindustrie. Het label is gebaseerd op de belangrijkste aspecten en criteria uit de ISO 27001 norm, maar gespecificeerd voor de branche. Wat zijn de overeenkomsten en belangrijkste verschillen tussen de ISO 27001 norm en het TISAX label