Onze diensten

TISAX Label

Informatiebeveiliging gespecificeerd voor de automobielindustrie

Er wordt veel gevoelige informatie gedeeld binnen de automobielindustrie. Het TISAX label heeft als doel om op een uniform niveau informatiebeveiliging in de automotive te realiseren. Het TISAX label stimuleert een gedegen informatiebeveiligsbeleid en stelt eisen aan het delen van informatie. De belangrijkste aspecten uit de ISO 27001 norm zijn als basis genomen. Echter zijn de vereiste criteria wel toegespitst op de automobielindustrie.

Laat QSN jouw organisatie begeleiden tot het TISAX label

De consultants van QSN staan te trappelen om jouw organisatie te helpen bij het behalen van het TISAX label. Met dit label bewijst jouw organisatie een betrouwbare partner te zijn voor de automobielindustrie. Meer weten over onze aanpak? Plan een vrijblijvend adviesgesprek met ons in, wij vertellen je graag meer!

Informatiebeveiliging automobielindustrie

Veelgestelde vragen

Hoe werkt het TISAX label?

Aan de hand van criteria wordt besloten op welk niveau een organisatie voldoet aan de TISAX criteria. Indien jouw organisatie het TISAX label wil behalen, is eerst een registratie bij ENX vereist. Zodra deze registratie is geregeld worden de scope en doelstellingen vastgesteld. Er zijn acht categorieën samengesteld op basis van de scope van jouw organisatie en het benodigde niveau van bescherming van de gegevens. QSN kan jouw organisatie helpen bij het vertalen van de criteria uit het Self Assessment (level 1) naar concrete acties voor jouw organisatie. Ook kunnen we het Self Assessment (level 1) helpen invullen. Indien jouw organisatie meer bescherming behoeft, is level 2 geschikt. Een certificerende instelling zal het Self Assessment beoordelen, eventueel aangevuld met een documentencheck en (remote) interview of audit. Indien jouw organisatie extra veel bescherming behoeft, is level 3 vereist. Op dit niveau zal altijd een documentencheck en audit op locatie plaatsvinden.

Hoe lang is het TISAX label geldig?

Het TISAX label heeft een geldigheidsduur van drie jaar.

Whitepaper

TISAX, het label voor de automotive

Informatiebeveiliging automobielindustrie
  • Ontstaan TISAX label
  • Aanvragen TISAX label
  • TISAX versus ISO 27001