Ease-in-out
 
Voedselveiligheid

Voedselveiligheid

Garandeer de veiligheid van voedingswaren met HACCP of BRC/IFS

Certificatie

De Warenwetregeling Hygiëne van levensmiddelen regelt hoe bedrijven eet- en drinkwaren bereiden, verwerken en vervoeren. Zij moeten hun processen zodanig beheersen dat ze de veiligheid van de producten kunnen garanderen. Dat betekent: bedreigingen voor de gezondheid voorkomen of beperken tot een acceptabel niveau.

Met behulp van HACCP of BRC/IFS toon je aan dat jouw organisatie voldoet aan de wetgeving. Onze consultants hebben hands-on kennis en ervaring op het gebied van voedselveiligheid. Ze spreken jouw taal en helpen je met:
•    Opstellen van een risicoanalyse
•    Evaluatie van kritische beheerspunten
•    Bewustzijn creëren bij medewerkers
•    Realiseren van continue verbetering

Zo weet je zeker dat het goed zit met de voedselveiligheid.

HACCP

HACCP is de afkorting van Hazard Analysis and Critical Control Points. Het komt erop neer dat je een analyse maakt van de mogelijke gevaren voor de voedselveiligheid binnen jouw organisatie en dat je eventuele kritische beheerspunten vaststelt.

Je brengt eerst in kaart:
•    Lay-out
•    Eindproducten
•    Grondstoffen
•    Halffabricaten
•    Bedrijfsprocessen

In overleg met het HACCP-team beoordeel je vervolgens:
•    Fysische gevaren
•    Chemische gevaren
•    Microbiologische gevaren

Daarna bekijk je of deze gevaren al door de eisen uit het basisvoorwaardenprogramma worden beheerst of dat er aanvullende maatregelen moeten worden getroffen.

BRC/IFS

In plaats van HACCP kun je de voedselveiligheid ook garanderen aan de hand van de checklijsten van BRC of IFS. Deze omvangrijke checklijsten bestaan uit concrete eisen waaraan de processen moeten voldoen.

HACCP of BRC/IFS?

HACCP geeft globale richtlijnen voor wat er moet worden beschreven en geïmplementeerd, zoals bij de ISO 22000-norm. BRC en IFS werken met concrete checklijsten. HACCP en BRC/IFS zijn beide zinvolle en erkende manieren om de voedselveiligheid te garanderen. Maar welke methode is het meest geschikt voor jouw organisatie? Onze consultants helpen je graag met die keuze en zorgen dat je aan alle wettelijke vereisten voldoet.

Certificeringen combineren

Er zijn verschillende ISO-normen en alle beschikken ze over een identieke structuur. Dit maakt het mogelijk om meerdere standaarden te integreren in één systeem. Door begeleiding en certificering te combineren, profiteert jouw organisatie van interessante efficiency- en kostenvoordelen.

Meer weten? We vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Wil je meer weten over voedselveiligheid? Nanda helpt je graag.

Voedselveiligheid