Ease-in-out
Arbo & Veiligheid

Arbo & Veiligheid

OHSAS 18001, de internationale norm voor arboveiligheid wordt ISO 45001 in 2018

Certificatie

In aanvulling op de arbowet zijn er certificatienormen als OHSAS 18001 en de bekende checklist VCA voor veiligheid, gezondheid en milieu. Met het OHSAS 18001 certificaat  voldoet jouw organisatie aantoonbaar aan de wettelijke eisen op het gebied van arboveiligheid. Onze consultants begeleiden je naar een gezonde en veilige werkplek voor alle medewerkers.

OHSAS 18001

Zaken als fysieke belasting, fysieke omstandigheden en machineveiligheid zijn van grote invloed op de gezondheid en veiligheid van medewerkers. Een arbomanagementsysteem helpt bij het identificeren, evalueren en verminderen van de gevaren en risico’s die hierbij een rol spelen. OHSAS 18001 omvat de eisen aan een arbomanagementsysteem en draagt zo bij aan de borging van veiligheid en gezondheid in jouw organisatie.

Wereldwijde populariteit
De OHSAS certificering kent een wereldwijde populariteit en in Nederland beschikken inmiddels meer dan 380 organisaties over dit certificaat. Zien of een bepaalde organisatie OHSAS-gecertificeerd  is? Kijk dan op www.sccm.nl.

Nieuw: ISO 45001

In 2018 zal ISO 45001 de norm OHSAS 18001 vervangen. Wil je alvast meer weten? Download onze whitepaper en neem dan contact op.

VCA

VCA-certificatie is bedoeld voor bedrijven die werkzaamheden uitvoeren met verhoogd risico in een risicovolle omgeving. VCA is een veelzijdig programma waarbij veilig werken en het aantal ongevallen verminderen centraal staat. Voor de VCA-certificatie worden dienstverlenende bedrijven getoetst en gecertificeerd op hun VGM-beheersysteem. Onze consultants helpen graag bij het opstellen en implementeren van een VGM-beheersysteem.

Certificeringen combineren

Er zijn verschillende ISO-normen en alle beschikken ze over een identieke structuur. Dit maakt het mogelijk om meerdere standaarden te integreren in één systeem. Door begeleiding en certificering te combineren, profiteert jouw organisatie van interessante efficiency- en kostenvoordelen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? We vertellen je graag meer.

Wil je meer weten over certificatie of heb je een andere vraag? Liesbeth helpt je graag.

Arbo & Veiligheid